Georges Duboeuf Morgon - Validwines

Varmt väl­kom­men till Valid Wines!

Vi är ett vinimportbolag vars vision är att ta hem de bästa och mest prisvärda vinerna, från olika platser i världen och i första hand från familjeägda vinerier. Tillsammans med våra producenter strävar vi alltid efter att jobba för hållbarhet, ur alla aspekter, i alla led. Vi har spännande projekt på gång och underbara viner på väg in från både våra befintliga och nya producenter. 

Rött vin: Georges Duboeuf Morgon

Georges Duboeuf Morgon 2016

 
  • Art. Nr:5106

  • Pris inkl. moms:109,00 kr

  • Storlek:750 ml

  • Förslutning:Skruvkork

  • Varukategori:Röda viner

  • Sortiment:Systembolagets fasta

  • Producent:Georges Duboeuf

  • Vinets karaktär: Vinet bjuder på en doft av röda bär och mycket frukt följt av en frisk smak av hallon och körsbär och välbalanserad syra.

  • Passar till: Vinet passar utmärkt till kalla rätter, vitt kött, såsom kalv och kyckling, sallader och mildare ostar.

  • Alkoholhalt: 13 %

Producenten

Georges Duboeuf skapade i september 1964, Les Vins Georges Duboeuf. Denna historiska dag markerar också starten av hans vinhandel och begynnelsen till Beaujolais regionen som vi känner den idag. Georges revolutionerade dåtidens metoder genom att tillämpa sina förfäders traditionella metoder. Dessa bygger på respekt för terroir, vinmakarens arbete, noggrant utvalda viner och övervakning av buteljeringen. Framförallt intensifierades strävan till att producera högkvalitativa viner och därmed hygienfaktorn i buteljeringsprocessen. Detta är en utmaning som Georges fortfarande möter med glädje år efter år.

Genom sina resor för att utveckla en förståelse för världens vinmakare har Georges blivit, i en mening, ambassadör för regionen Beaujolais. Han har alltid varit lojal i sin strävan i att skapa kvalitet i kombination med att låta regionens terroir få utmärka vinernas smakprofiler och därmed erbjuda det bästa av Beaujolais.

Georges Duboeuf har betytt mycket för den svenska marknaden och vår uppfattning om vad bra vin, och framförallt regionen Beaujolais, kan vara. Deras viner har sedan tidigt 90-tal funnits i Systembolagets sortiment och uppskattas av många vinälskare. Fler svenska konsumenter, skribenter och restauranggäster upptäcker också regionen vilket vi tycker är väldigt roligt och välförtjänt.


Länk till producentens sida
Frankrike
URSPRUNG: Beaujolais
DRUVOR: Gamay 100 %Valid Wines. Box 7471, 103 92 Stockholm. Besöksadress Regeringsgatan 109, Stockholm. Tel +46(0)8-411 15 15    

Välkommen till Valid Wines!