Varmt väl­kom­men till Valid Wines!

Vi är ett vinimportbolag vars vision är att ta hem de bästa och mest prisvärda vinerna, från olika platser i världen och i första hand från familjeägda vinerier. Tillsammans med våra producenter strävar vi alltid efter att jobba för hållbarhet, ur alla aspekter, i alla led. Vi har spännande projekt på gång och underbara viner på väg in från både våra befintliga och nya producenter. 

Champagne: AR Lenoble Gentihomme Blanc de Blancs

AR Lenoble Gentihomme Blanc de Blancs 2009

 • Art. Nr:77802

 • Pris inkl. moms:749,00 kr

 • Storlek:750 ml

 • Varukategori:Champagne

 • Sortiment:Restaurang

 • Producent:AR Lenoble

 • Information:Cuvée Gentilhomme görs endast med Chardonnay från Chouilly, som klassas som Grand Cru i Côte des Blancs. Byn Chouilly ligger i hjärtat av Champagne och är en av de 17 byar som ska klassas som Grand Cru. Vinet tillverkas med druvor från de bästa tomterna i området och produceras endast i de stora åren men då i mycket begränsade upplagor flaskor per år. Av 2009 gjordes totalt 11 000 flaskor. Dess namn, Gentilhomme, kommer ur kärnvärdena för AR Lenoble, värderingar som fört gården fram i fyra generationer; respekt för det förflutna, en känsla av plikt och beslutsamhet att förmedla kunskaper framåt.

 • Vinets karaktär: Vinet har en uttrycksfull doft med komplexa aromer som utvecklas i glaset och rekommenderas därför att serveras i en något större kupa. Smaken är elegant och frisk med generösa toner av vit och gul frukt.

 • Tillverkning: 100% av vinet har jäst på ekfat.

 • Alkoholhalt: 12 %

 • Totalsyra: 4,52 g/l

 • Restsocker: 2,2 g/l

Producenten

AR Lenoble är en av de sällsynta producenterna i Champagne som fortfarande är helt oberoende och familjeägt. Ägarna, syster och bror, Anne och Antoine Malassagne är barnbarns barn till Armand-Raphaël Graser som grundade AR Lenoble för nästan 100 år sedan 1920.

AR Lenoble tror väldigt starkt på att framhäva den unika karaktären som frukten från de egna gårdarna gör uttryck för. AR Lenoble äger 18 hektar i de tre bästa lägena av Champagne: Chouilly, Bisseuil och Damery. 100% av chardonnay används i vinerna från Grand Cru byn Chouilly medan 100% av pinot noir kommer från Premier Cru byn Bisseuil. Pinot meunier kommer från byn Damery där Lenoble även haft sitt kontor sen starten.

Anne och Antoine Malassagne tror på ett parcellairet förhållningssätt i både vingården och inne i vineriet. Dosage hålls konsekvent och reduceras till ett minimum.

AR Lenoble var det andra huset i Champagne att tilldelas Haute Valeur Environnementale certifiering som är en del av en juridisk stadga, Grenelle de l'Environnement, som genomförts enligt fransk lag under 2007 för att främja en hållbar utveckling. Efter mer än 20 års miljövänliga rutiner på gården, var AR Lenoble känt för att inte använda konstgödsel, praktiskt taget ingen användning av ogräsmedel, mycket begränsad användning av fytosanitära ingångar för att kontrollera mögel och mjöldagg i vingården, liksom dess särskilda uppmärksamhet på den biologiska mångfalden och förbättring av vingården med häckar, fruktträdgårdar, vallar, träd och låga murar. Vingårdarna är också hem för ett antal bikupor som man gör en begränsad mängd honung av varje år.

Under de senaste 20 åren har Anne och Antoine Malassagnes ansträngningar hyllats och idag är AR Lenoble erkänd som en av de stigande stjärnorna i regionen Champagne med ett antal prestigefyllda publikationer inklusive både Bettane & Desseauve och La Revue du Vin de Frankrike.


Länk till producentens sida
Frankrike
URSPRUNG: Champagne
DRUVOR: Chardonnay 100 %Valid Wines. Box 7471, 103 92 Stockholm. Besöksadress Regeringsgatan 109, Stockholm. Tel +46(0)8-411 15 15    

Välkommen till Valid Wines!