Varmt väl­kom­men till Valid Wines!

Vi är ett vinimportbolag vars vision är att ta hem de bästa och mest prisvärda vinerna, från olika platser i världen och i första hand från familjeägda vinerier. Tillsammans med våra producenter strävar vi alltid efter att jobba för hållbarhet, ur alla aspekter, i alla led. Vi har spännande projekt på gång och underbara viner på väg in från både våra befintliga och nya producenter. 

Rött vin: Brunate

Brunate 2006

  • Art. Nr:95115

  • Pris inkl. moms:929,00 kr

  • Storlek:750 ml

  • Förslutning:Naturkork

  • Varukategori:Röda viner

  • Sortiment:Systembolagets tillfälliga

  • Producent:Ceretto

  • Information:Brunate är en relativt stor vingård på 28 hektar som delas av några producenter. Viner från denna växtplats anses som tydlig represant för La Morra. Rent administrativt sträcker sig vingården mellan Barolo och La Morra, men hela växtplatsen har relativt homogena förutsättningar oavsett var i vingården du står. Brunate sträcker sig mellan 230 och 400 meter över havet. Första året för detta vin var 1978.

  • Tillverkning: Brunate 2006 har lagrats 3 år på mindre ekfat (300 liter), varav 1/3 nya och 2/3 använda fat. Därefter vilar vinet ytterligare ett år i flaska innan vinet släpps.

  • Alkoholhalt: 14 %

Producenten

Ceretto är en av de större producenterna i Piemonte som även äger lägen från de absolut bästa vingårdarna i regionen. Samtliga av deras viner har gått från klarhet till klarhet de senaste åren och tillhör idag toppskiktet. Sedan 2009 påbörjades arbetet med att ställa om vingårdarna till biodynamisk odling och från årgång 2015 kommer samtliga av vinerna att vara ekologiskt certifierade. Bröderna Bruno & Marcello var bland de första att producera och positionera förstaklassig Barolo och Barbaresco från de främsta vingårdslägena på sjuttio-talet.  Idag har nästa generation tagit vid och under deras ledning har egendomen även kommit att förknippas med gastronomi och konst-upplevelser. I Alba finns deras två restauranger; den enklare La Piola och Piazza Doumo som belönats med tre stjärnor i Guide Michelin. I vingården Bricco Rocche tronar glaskuben som blivit en arkitektonisk ikon i Barolo.


Länk till producentens sida
Italien
URSPRUNG: Piemonte
VINGÅRDAR: Totalt 5,60 hektar från Brunate i La Morra.
VINMAKARE: Alessandro Ceretto och David Fletcher
DRUVOR: NebbioloValid Wines. Box 7471, 103 92 Stockholm. Besöksadress Regeringsgatan 109, Stockholm. Tel +46(0)8-411 15 15    

Välkommen till Valid Wines!