Journey’s End Vineyard

Journey’s End Vineyard är ett av de modernaste vinföretagen i Sydafrika. Detta boutiquevineris källare, som färdigställdes 2010, har utrustning som ligger i framkant på vinteknologins område. 1996 köpte familjen Gabb egendomen, som ligger sanslöst vackert nära Sir Lowry’s Pass i Helderberg Basin med utsikt tvärs över False Bay, ända ner till Cape Point.Roger Gabb är engelsman. Han startade 1980 ett vinhandelsföretag som växte till att bli Storbritanniens största. Han sålde det för 133 miljoner pund och investerade en liten del i den 20 hektar stora vingården i Sydafrika. Det som lockade honom var den Schaapenberg-terroir, som med sina sydvästsluttningar mot havet producerat viner som visat sig kunna överträffa de bästa från Bordeaux – som till exempel toppvinerna från närbelägna Vergelegen.Gabb lät omplanterade de 20 hektaren vingårdar med utvalda rotstockar och kloner av cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot och shiraz. Under 2008-2009 köpte han ytterligare några utsökta vingårdar för att där plantera 6 hektar med sauvignon blanc, viognier, semillion och petit verdot.Siktet är tydligt inställt på kvalitetsviner av allra högsta klass. Hela vinifieringsprocessen präglas av noggrann manuell övervakning av alla moment. Ett exempel är lagringen, som inte har någon fastlagd tidsplan. Den pågår ”tills vinet dragit ut tillräckligt med fatkaraktär”.Aktivitetsnivån är hög på Journey’s End. Nya viner har introducerats och när jäsningskällaren nu är klar vidtar byggandet av en fatkällare och en buteljeringsanläggning. Och inom tre år ska dessutom en lokal för privata provningar finnas på plats.Hittills är det chardonnayvinerna som fått högst betyg av vinkritikerna.  Såväl Reserve-vinet Destination Chardonnay 2006 som husets vanliga Chardonnay 2006 fick 2009 näst högsta betyget, 4,5 stjärnor, i John Platter’s ansedda vinguide.

http://www.journeysend.co.za/default.htm

För närvarande har vi inga artiklar från producenten på lager. Vänligen kontakta oss för mer information.

 • Vintips från VinUnic i Cajsa Wargs middagslåda

  Cajsa Warg
  Bor du i Stockholmsområdet kan vi varmt rekommendera middagslådan för två personer hos Cajsa Warg. Du hämtar lådan i någon av deras två butiker på Söder eller St Eriksplan. Allt är färdigpackat i en låda ch du lägger sista handen vid måltiden. Det kan vara att grilla sparris, steka köttet, eller värma potatisen. I lådan ingår tydliga instruktioner och goda tips! Med varje låda följer ett vintips från VinUnic som passar till rätten.

  Läs mer »
 • VinUnic konststipendie
  VinUnics konststipendie utdelas till en bildkonstnär i början av sin karriär som stöd för förkovran och utveckling och utöver att bidra med stipendiesumman innebär stipendiet också att ett verk av konstnären köps in till VinUnics samling.

  Läs mer »

VÄLKOMMEN TILL VINUNIC

Under mottot ”Kvalitet till varje pris” strävar vi efter att kunna erbjuda de bästa vinerna i varje prisklass. I vårt breda sortiment finns några av världens mest exklusiva viner, men även de mest köpta boxvinerna. Här finner du fakta om alla dessa viner och om producenterna bakom dem.


VINUNIC

 • Box 7471, 103 92 Stockholm
 • Besöksadress: Regeringsgatan 109, 111 39 Stockholm
 • Tel +46 (0)8-660 84 15
  Fax +46 (0)8-660 84 53

 

VI ÄR SOCIALA...
Club VinUnic FacebookClub VinUnic twitter

 KONTAKTA OSS


Kontakta oss

 

 

 
 

 

 


När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att vinunic.se använder cookies. Vad är cookies?