Mas Janeil Le Petit Pas - Wineagency
Vill du ha vårt nyhetsbrev?
Sök i sortimentet

François Lurton Frankrike

Efter dryga 25 år i vinvärldens topp är François Lurton ständigt aktuell. Att arbeta med vin var närmast självklart med tanke på pappa André - en levande vinlegend. Med pionjäranda och hårt arbete har François gjort succé med viner från Argentina, Chile, Spanien och Frankrike.

Bröderna François och Jaques byggde upp vinkunnandet på varsitt håll. Jacques var vinmakare i Australien och USA medan François bland annat arbeta hos champagnejätten Moët & Chandon. Så småningom slog sig bröderna samman och verkade som flygande vinkonsulter några år innan de skaffade vingårdar i Sydamerika och Europa. Sedan 2007 har bröderna Lurtons vägar skilts åt. Idag är François ensam ägare till vinimperiet.
Hans mest kända vin är utan tvekan det franska vita Les Fumées Blanches som gjort succé världen över och blivit en prisad framgång både på butelj och box! Roséversionen har mötts med samma entusiasm och ”familjen” har fått ytterligare ett nytillskott i form av Les Fumées Blanches Réserve.
Vitvinsdruvan Sauvignon Blanc är François Lurtons favorit och hur skicklig han är på att skapa vin av den visas i vinet Villa Garros, från hans hemtrakter i Bordeaux. Släkten Lurton har en rad berömda arkitekter och vinet är uppkallat efter en byggnad som ritades av François morfar.

Men även förnämliga röda viner har sin givna plats i François Lurtons franska utbud. Kraftfulla sydfranska viner baserade på Grenache, Syrah och Mourvèdre som storsuccén Mas Janeil  Le Petit Pas och prestigevinet Mas Janeil Le Pas de la Mule.

François Lurton producerar också en serie populära ekologiska viner under etiketten Terra Sana, den friska jorden.

http://www.francoislurton.com/

 

Välkommen till The Wineagency
Den här hemsidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.
Genom att bekräfta att du är 25 år eller äldre godkänner du också att vi använder oss av cookies. Vad är cookies?