Vill du ha vårt nyhetsbrev?
Sök i sortimentet

Via Wines

Via Wines är ett ungt företag som startade så sent som 1998 för att möta efterfrågan från importörer och konsumenter på chilenska viner av bra kvalitet och med stort prisvärde Framgången lät inte vänta på sig. Idag är Via Wines Chiles fjärde största vinexportör!

De första vinodlingarna i Chile anlades redan på 1500-talet av de spanska erövrarna. Men det är först under de senaste decennierna som chilenskt vin blivit en storsäljare världen över. Via Wines startade 1998 med 400 hektar under vin i San Rafael, i Mauledalen. San Rafael är fortfarande juvelen i Via Wines krona. Här har man sitt huvudkontor, sin förnämsta vingård och en vinanläggning av allra senaste snitt.

Via Wines äger idag drygt 1 000 hektar vinodlingar i de förnämsta distrikten: Maule, Curicó, Colchagua och Casablanca och förfogar dessutom över fem strategiskt placerade anläggningar för att producera vin.

Via är latin och betyder väg. Namnet valdes för att symbolisera den väg man ville vandra för att nå sitt djärva mål – att tillhöra de stora i Chiles vinvärld. Idag producerar Via Wines drygt 3,5 miljoner lådor vin och är Chiles fjärde största vinexportör.

Via Wines hör till de allra första vinproducenterna i Chile som är miljöcertifierade och andelen organiskt odlade vingårdar ökar stadigt. Under etiketten Chilcas finns två uppskattade EKO-viner på den svenska marknaden, en EKO-certifierad, aromatisk Sauvignon Blanc på halvflaska och en svalvuxen Pinot Noir.

http://www.viawines.com/

 

Välkommen till The Wineagency
Den här hemsidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.
Genom att bekräfta att du är 25 år eller äldre godkänner du också att vi använder oss av cookies. Vad är cookies?