Champagne - Wineagency
Vill du ha vårt nyhetsbrev?
Sök i sortimentet

Champagne - WineagencyVi har hos oss på vinimportören The Wineagency en exklusiv producent av champagne, Pierre Peters! Inte någon av de största i volym, men definitivt i topp när det gäller kvalitet. 

”Pierre Peters tillhör än så länge champagnes oupptäckta guldkorn, vilket gör att priserna är alldeles för låga i förhållande till kvaliteten”, skriver världens främste champagnekännare, Richard Juhlin. Och vingurun Robert Parker rankar deras viner som ”enastående”. Pierre Peters ligger i Champagnebyn nummer ett, Les Mesnil-sur-Oger, och här förfogar man över 17,5 hektar vingårdsmark, varav 12 i de bästa delarna av området. Här odlas uteslutande druvan Chardonnay och alla Pierre Peters champagner (med undantag för den rosa) är så kallade blanc de blancs, alltså vitt vin av vita (=gröna) druvor).

I det ordinarie sortimentet finns den kritikerrosade Pierre Peters Brut Cuvée de Reserve på halvflaska, helflaska och festlig magnumbutelj! Det är en champagne som skapas av vin från särskilt utvalda grand cru vingårdar i Côtes de Blancs och av inte mindre än sex olika årgångar! Det ger en komplex och mycket elegant champagne med fräsch och fruktig doft med inslag av citrus, bröd och nougat. Koncentrerat och med mycket fin syra. En cuvée som alltid får toppbetyg av vinkritkerna!

En av de mest berömda vingårdarna i Mesnil ägs av Pierre Peters och heter Les Chétillons. Vinstockarna är över 70 år gamla och ger ett mycket koncentrerat årgångsvin – Cuvée Special Les Chétillons, som har en nästan söt, aromatisk ton gemensam för alla årgångar. Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment. Doften är mäktig med nyanser av citrus, mineral, persika och rostat bröd. Smaken är mycket lång, komplex och nyanserad och här återfinns citrus, grape, jasmin och hasselnötter. En riktig lyxchampagne!

Pierre Peters Extra Brut finns också i Systembolagets beställningssortiment och är ett vin för den som vill ha en riktigt torr champagne. Vinet kommer från stockar som är upp till 60 år gamla. Doften är ren och elegant med citrus, jasmin och mineral. Smaken är mycket frisk med toner av citrus, nötter, persika och rostat bröd.

Nu finns också en roséchampagne från Pierre Peters! Chardonnaydruvorna har fått sällskap av de blå Pinot Meunier vars skal skapar den vackra rosa färgen. Vinet - som är döpt efter vinmakaren Rodolphe Peters dotter Albane - är en fullkomligt förtjusande uppenbarelse där den klassiska doften av mineral och rostat bröd blandas med blodgrape och vildhallon! Pierre Peters Rosé for Albane har frisk och fräsch smak där såväl hallon som grape finns med.

 

Vill du veta mer om champagne från vinimportören The Wineagency?
Klicka här så får du hela sortimentet!

 

Välkommen till The Wineagency
Den här hemsidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.
Genom att bekräfta att du är 25 år eller äldre godkänner du också att vi använder oss av cookies. Vad är cookies?