Grappa - Wineagency
Vill du ha vårt nyhetsbrev?
Sök i sortimentet

Grappa

Grappa från The Wineagency

Vi har hos oss på vinimportören The Wineagency ett spännande sortiment av grappa från några av Italiens bästa vinproducenter. Grappa framställs av resterna efter vinproduktion (kvarvarande druvjuice, skal och kärnor), utan övriga tillsatser. Till skillnad från industriellt framställd sprit är all grappa i The Wineagencys sortiment hantverksmässigt destillerad i små kopparpannor (alambic) och baserad på rester från viner av högsta kvalitet. Ju bättre vin, desto bättre.

Giacomo Borgogno är en av topproducenterna av Baroloviner. De framställer också tre olika varianter av exklusiv grappa. Grappa Barolo baseras på avstjälkade skalrester av Nebbiolo från Baroloproduktionen som efter destillering i kopparpanna lagrats minst ett år på slavonska ekfat. Druvig och mycket elegant med toner av sultanarussin, röda bär, örter och fat .

Grappa Cannubi är fatlagrad, Nebbiolobaserad av druvor från en enskild cru-vingård, Cannubi, med finstämda nyanser av röda bär, russin, örter, halm och fat.

Grappa Moscato framställs av rester av druvan Moscato, som används för sött vin. Den är inte söt, men har tydlig karaktär av druvan och en rund och mycket aromatisk smak med inslag av torkad frukt och fat. Även denna har lagrats på fat av slavonsk ek.

Familjen Mazzei har gjort vin i Toscana sedan mitten av 1400-talet. Slottet Castello di Fonterutoli har gett namn åt deras förnäma Chianti Classico och det är druvresterna från den (Sangiovese och Cabernet Sauvignon) som utgör basen i Castello di Fonterutoli Grappa di Chianti Classico. Efter destillering har grappan lagrats på begagnade vinfat från familjen Mazzeis vinkällare i ett år och ytterligare ett halvår på flaska före lansering. Högklassig grappa med toner av sultanarussin, röda bär, halm och örter.

På Sicilien ligger familjen Mazzeis senast förvärvade vinegendom, Zizola. Vinet med samma namn görs av öns stora rödvinsdruva, Nero d´Avola, och från den produktionen kommer råvaran till Zizola Grappasessanta. Sessanta betyder sextio på italienska och markerar alkoholhalten. En komplex och kraftfull, men balanserad grappa som lagrats ett år på ekfat. I doft och smak finns torkade fikon, päron, nötter, choklad och fat.

Grappa serveras traditionellt som digestif eller avec.

Vill du veta mer om grappa från vinimportören The Wineagency?

Klicka här så får du hela sortimentet!

 

Välkommen till The Wineagency
Den här hemsidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.
Genom att bekräfta att du är 25 år eller äldre godkänner du också att vi använder oss av cookies. Vad är cookies?