Mousserande vin - Wineagency
Vill du ha vårt nyhetsbrev?
Sök i sortimentet

Mousserande vin

Mousserande vin från The WineagencyVinimportören The Wineagency har ett spännande och varierat sortiment av mousserande vin från några av Europas främsta producenter.

Prosecco har blivit en jättesuccé hos svenska vinälskare. Prosecco framställs normalt genom att färdigt vin, tillsammans med socker och jäst får en andra jäsning i stora ståltankar. Metoden ger ett härligt mousserande vin till betydligt lägre pris än viner som framställs med en andra jäsning på butelj, som Champagne. Prosecco framställs i provinsen Venetien i norra Italien. Den gröna druvan som utgör basen hette fram till för några år sedan också Prosecco, men för att undvika missförstånd har den bytt namn till Glera.

Från den mycket framgångsrika producenten Enoitalia kommer vår ekologiska prosecco Ca´Montini Prosecco Organico som finns i Systembolagets fasta sortiment. Ett mousserande vin med ungdomlig, fruktig doft som domineras av citrus och vita blommor. Smaken är torr, frisk och fruktig med inslag av citrus, gröna äpplen, mandariner, och mineraler. Perfekt som sällskapsdryck men passar också utmärkt till sallader och lätta fiskrätter.

I beställningssortimentet finns Villa Marcello Prosecco, en där druvan Glera fått sällskap av en liten dos Pinot Blanc och där det färdiga vinet vilat på sin jästfällning i hela sextio månader. Resultatet är en komplex prosecco med fruktig och brödig doft och toner av gula äpplen och akaciablommor. Smaken är fruktig med inslag av gula äpplen, citrus och brioche.

Italiens främsta mousserande vin heter Franciacorta och kommer från distriktet med samma namn i norra Italien, vid Alpernas fot. Franciacorta brukar jämföras med Champagne och framställningen är densamma, med en andra, långsam jäsning på butelj. Druvorna är också de klassiska som används i Champagne, Chardonnay och Pinot Noir.

The Wineagency har två Franciacortaviner från topproducenten Monte Rossa i sitt sortiment. I Systembolagets fasta sortiment finns rosévinet Flamingo, ett friskt och fruktig mousserande rosévin, med eleganta toner av röda bär, citrus och mineral. Det är en blandning av Chardonnay och Pinot Noir, vars blå skal fått ”blöda” och skapa den vackra färgen. Första jäsningen har skett på fat och ståltankar innan vinet fått vila 24 månader på jästfällningen i butelj.

I beställningssortimentet finns P.R. Brut Blanc de Blancs, ett vin av firmans allra bästa Chardonnaydruvor som efter första jäsningen blandats med en tredjedel vin av äldre årgångar och sedan vilat två år på jästfällningen i flaskan. Friskt, komplext och elegant vin med toner av citrus, nybakat bröd och mineral. Lång, balanserad och elegant eftersmak.

Succévinet Les Fumées Banches finns också i en mousserande version, skapad av vitvinsspecialisten François Lurton. Druvan är Sauvignon Blanc med de klassiska inslagen av krusbär, svartvinbärsblad och citrus. Ett härligt, aromatisk vin som fått en liten dos kolsyra före buteljeringen. De fina bubblorna ger det friska, fräscha vinet ett extra lyft. Les Fumées Blanches Sparkling finns i beställningssortimentet.

Vill du veta mer om mousserande viner från The Wineagency?

Klicka här så får du hela sortimentet!

 

Välkommen till The Wineagency
Den här hemsidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.
Genom att bekräfta att du är 25 år eller äldre godkänner du också att vi använder oss av cookies. Vad är cookies?