Rött vin - Wineagency
Vill du ha vårt nyhetsbrev?
Sök i sortimentet

Rött vin

Vi har hos oss på vinimportören the Wineagency mer än 130 varianter av rött vin från nio länder i vårt sortiment. Vi dricker mer rött vin än vitt i Sverige, närmare 60 procent av allt vin som säljs på Systembolaget är rött. Kanske beror det på vårt kyliga klimat eller på våra matvanor. Vi äter mycket vilt, vi grillar gärna och rött vin passar ju dessutom utmärkt till svensk husmanskost som köttbullar och kalops.

På the Winagency finns många topp-producenter av rött vin. Francois Lurton må vara fransman, men några av hans allra bästa viner kommer från Argentina. I Systembolagets beställningssortiment finns hans eldiga Bodega Piedra Negra Malbec Reserva som plockar fram det bästa ur den franska druva som blivit Argentinas nationaldruva. Mörkt, mäktigt och mulligt – bättre rött vin till grillat är svårt att hitta! Lurton gör också en lysande Cabernet Sauvignon i Argentina – Gran Lurton. Ett mycket smakrikt rött vin som gör skäl för sin slogan ”Lite dyrare – mycket godare”. Finns i beställningssortimentet. 


En av svenska folkets verkliga favoriter på rödvinshyllan är portugisiska Periquita från José Maria da Fonseca. Fruktigt, kryddigt och mycket prisvärt passar det till mesta i matväg. Ett nummer större är kritikerrosade Periquita Reserva som blivit en jättesuccé. Generöst med härliga rostade och kryddiga toner är det perfekt sällskap till grillat eller stekt kött. Den senare finns också på Bag-in-Box – både miljövänligt och praktiskt!

Redan 1435 producerade Marchesi Mazzei sitt första vin i distriktet Chianti, så det är ingen tvekan om att de vet hur man gör gott vin! I ordinarie sortimentet finns bl a deras hyllade vin Fonterutoli som hamnat på tidningen Wine Spectators lista över världen hundra bästa viner! På butikshyllorna finns också mycket prisvärda Serrata Belguardo och prestigevinerna Castello di Fonterutoli och Siepi. 

Valle Reale har av amerikanska kritiker kallats väldens bästa producent av vin på druvan Montepulciano. Det röda Valle Reale är en pålitlig trotjänare på Systembolaget som ständigt får toppbetyg för sin mörka, kryddiga fyllighet! 

Spanien är hett som vinland igen! The Wineagencys producenter Bodegas Orben och Finca Villacreces är lysande representanter för det nya Spanien. Vinet Orben är en modern Rioja med intensiv doft och mycket kraftfull smak. Pruno från distriktet Ribera del Duero är en fullträff från Fina Villacreces. Vinet fick 94 poäng av vingurun Robert Parker, världsrekord för ett vin som kostar under 150 kronor! 

Att hamna på vintidningen Wine Spectators lista över världens 100 bästa viner är en enorm prestation. Och att blir första vin från Sydafrika som lyckas med bedriften är riktigt imponerande. Producenten heter Rust en Vrede och vinet som har funnits med på listan i stort sett varje år sedan genombrottet år 2000 heter Rust en Vrede Estate. Det här är ett av the Wineagencys absoluta flaggskepp när det gäller rött vin! Druvblandningen är Cabernet Sauvignon, Shiraz och en liten dos Merlot.  Ett mycket generöst och komplext vin med fantastisk smakrikedom. Världsklass helt enkelt! 

Ernie Els är inte bara golfspelare i världsklass utan också en av Sydafrikas bästa vinproducenter. Vinet Big Easy är döpt efter hans kraftfulla men avslappnade golfswing. En blend på sex druvor som ger ett generöst och smakrikt vin med toner av mörka bär, rostade fat och peppar. Toppvinet Ernie Els är en Bordeauxblend av exceptionell kvalitet!

 Vill du veta mer om viner från vinimportören The Wineagency?
 Klicka här så får du hela sortimentet!

 

Välkommen till The Wineagency
Den här hemsidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.
Genom att bekräfta att du är 25 år eller äldre godkänner du också att vi använder oss av cookies. Vad är cookies?