Sök i sortimentet

André Clouet

I grand cru-byn Bouzy finns några av de allra bästa pinot noir-vingårdarna i hela Champagne. Här tjänar många av odlarna stora pengar på att sälja sina druvor till de stora champagnehusen som använder dessa till sina prestigechampagner. Det finns dock några odlare som gör egen champagne som de kan sälja till ett, för konsumenterna, betydligt mer tilltalande pris. En av dem med egen odling och produktion är champagnehuset André Clouet, som leds av Jean-François Clouet. Han har kartlagt varje kvadratmeter av Bouzys vingårdar och han vet exakt var de bästa druvorna finns.

Jean-François Clouet's champagner har en låg dosage eftersom han anser att alltför mycket socker döljer smaken. Han är dessutom en outtröttlig produktutvecklare och hans champagner blir bara bättre och bättre. Trots det kan han sälja dem till sådana priser, att vinjournalisterna ständigt ger fyndbetyg – en starkt bidragande orsak till att hans non vintage-champagne Grande Réserve är en av de mest sålda i Sverige.

Wineworld   Box 7471. 103 92  Stockholm.  Besöksadress:   Regeringsgatan 109. Stockholm  Tel. +46 (0)8 662 18 00  Fax.  +46 (0)8 660 84 53  info@wineworld.se

Välkommen till Wineworld

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att wineworld.se använder cookies. Vad är cookies?