Chianti - Wineworld
Sök i sortimentet

Chianti

Chianti är en av de mest uppskattade och välbesökta regionerna i hela Italien. Beläget i Toscana sträcker sig området från Florens i norr till Sienna i söder, och kännetecknas av ett landskap med böljande kullar och mjuka dalar. Här breder vinfält och olivlundar omväxlande ut sig, för att delas av med jämna mellanrum av små stenbyar runt om på landsbygden. 

Vin är en stor del av Chianti och vinproducenterna avlöser varandra.  En mindre del av Chianti är området Chianti Classico, ett område som i folkmun benämns som hjärtat av Toscana. Här hittar du främst viner gjorda på druvan Sangiovese, med viss inblandning av Cabernet Saugvignon, Merlot och Pinot Noir. Både Chianti och Chianti Classico klassas som DOCG. I Chianti är vinerna ofta av skiftande kvalitet medan Chianti Classico kännetecknas av högkvalitativa viner då dessa omfattas av betydligt strängare regler än i Chianti. Den svarta tuppen ”Gallo Nero” är ett sätt att skilja viner från regionerna åt – på ett vin från Chianti CLassico hittar du nämligen denna symbol på flaskans hals.

Favoriter från chianti

 • Rocca Guicciarda Riserva
  Rocca Guicciarda Riserva

  Art.nr: 2723

  155,00 kr


  Läs mer här
 • Brunello di Montalcino
  Brunello di Montalcino

  Art.nr: 70619

  259,00 kr


  Läs mer här
 • Castello di Brolio
  Castello di Brolio

  Art.nr: 73662

  190,00 kr


  Läs mer här
 

Från Chianti Classico kommer vår producent Barone Ricasoli. Slottet Castello di Brolio som har ägts av familjen Ricasoli sedan 1141, ligger mitt bland böljande kullar, skogar av ek och kastanjeträd, och omfattar idag 230 hektar vingårdar och 26 hektar olivlundar. Vineriet är Italiens äldsta och egendomen är idag även den största i Chianti Classico. Sedan 1994 drivs företaget av Francesco Ricasoli, 32 generationens baron. Utveckling och innovation har alltid varit en stark drivkraft för Francesco, och dagens rika och breda portfölj av Ricasoliviner är definitivt resultatet av hans kompromisslösa arbete. Med en stil som är modern och klassisk på samma gång och alltid omisskännligt toskansk berättar vinerna på bästa sätt historien om ett vineri med anor, om den innovative Barone Ricasoli och om Toscana.

Castiglion del Bosco är en egendom med anor långt tillbaka i tiden och en av de äldsta i Toscana. Egendomen är belägen i Val d’Orcia Parco Naturale strax utanför Montalcino i en av Chiantis klassiska vinregioner, DOCG-området Brunello di Montalcino. Här äger de cirka 70 hektar vingårdar i perfekt läge 250-350 meter över havet i två olika lägen med olika klimatförhållanden, jordmån och exponering. 

barone ricasoli chianti

Wineworld   Box 7471. 103 92  Stockholm.  Besöksadress:   Regeringsgatan 109. Stockholm  Tel. +46 (0)8 662 18 00  Fax.  +46 (0)8 660 84 53  info@wineworld.se

Välkommen till Wineworld

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att wineworld.se använder cookies. Vad är cookies?