Sök i sortimentet

Ekologiska viner

Ekologiska viner är här för att stanna!

Ekologiska viner har under se senaste åren fått ett stort uppsving och intresset för dessa viner ökar stadigt. Allt fler efterfrågar ekologiskt odlat vin och ute i världen ökar antalet vinproducenter som lägger om sin produktion till ekologisk.  För att ett vin skall få räknas som ekologiskt skall det vara certifierat av en oberoende part. Certifieringen gäller inte bara vingården utan även själva produktionen av vinet. Istället för traditionella bekämpningsmedel används naturliga och biologiska alternativ, där djur och natur spelar en stor roll för att skapa balans i vingården. Fiender till skadedjur och skadeinsekter som exempelvis gäss används i större utsträckning än tidigare, man ersätter konstgödsel med naturgödsel och istället för att avlägsna ogräs med gift tillåts det istället vara kvar och fungerar som gödning när det plöjs ner i marken.

ekologiska viner

Wineworld har ett stort sortiment av ekologiska viner, där merparten kommer från det populära vinlandet Italien. Från Italiens sydligaste delar kommer Zensavinerna – Zensa Fiano, Zensa Primitivo och Zensa Nero d’Avola.  

Jolie Fleur, eller ”vacker blomma” som namnet betyder på svenska, är en serie franska, ekologiska viner som inspirerats av doften från de blommor som omger ekologiska vingårdar. Blommorna fyller flera funktioner - att attrahera pollinerande insekter som bin och fjärilar, men också för att skapa biologisk mångfald samt fungera som mätare för vilka insekter och eventuella angrepp som finns i vingården. I denna serie finns

Vintern 2014 lanserades Goder Aftonglöggen – en serie om fyra ekologiska glöggar framtagna för den svenska marknaden. Goder Aftonglögg är omsorgsfullt kryddade med finaste kanelstång, kardemummakapsel, doftande kryddnejlika, ingefära och pomerans.  Alla fyra glöggarna är ekologiska, gjorda av ekologiskt vin, ekologiskt socker samt naturliga kryddor och aromer.

ekologiska viner - några favoriter

  • Zensa Primitivo
    Zensa Primitivo

    Art.nr: 73966

    89,00 kr


    Läs mer här
 

Wineworld   Box 7471. 103 92  Stockholm.  Besöksadress:   Regeringsgatan 109. Stockholm  Tel. +46 (0)8 662 18 00  Fax.  +46 (0)8 660 84 53  info@wineworld.se

Välkommen till Wineworld

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att wineworld.se använder cookies. Vad är cookies?