Primitivo - Wineworld
Sök i sortimentet

Primitivo

Druvan primitivo odlas i den bördiga och soldränkta regionen Apulien på den italienska stövelns klack. Här har vin odlats sedan den tidiga antikens dagar, då både greker och romare prisade Apuliens viner för sin storhet. Idag produceras ca 6 700 000 hektoliter vin årligen vilket gör Apulien till en av Italiens största vinproducerande regioner. Området har under åren genomgått en smärre revolution och framställer nu viner av hög kvalitet, där 80 % av produktionen är röda viner. En av de mest använda druvorna i Apuliens viner är primitivo, en druva som även blivit omåttligt populär på Systembolaget. 

Druvan ger mörka smakrika och alkoholstarka viner som är mycket omtyckta. Tidigare användes viner gjorda på primitivo för att blanda ut tunnare viner och ge dem mera alkohol och smak, men nu när fruktiga och smakrika viner blivit populära världen över framställer man druvrena viner av primitivo där man också anger druvnamnet på etiketten. Man är numera stolt över sin druva! 

Primitivodruvan är intressant också ur andra aspekter, då man med hjälp av modern DNA-teknik slagit fast att den är genetiskt identisk med den kaliforniska druvan Zinfandel. Hur den kom till Italien är inte klarlagt, men forskning pågår för att lösa gåtan.

Våra favoriter

 • Zensa Primitivo Organico
  Zensa Primitivo Organico

  Art.nr: 73966

  89,00 kr


  Läs mer här
 • The Wanted Zin Old Vine Zinfandel
  The Wanted Zin Old Vine Zinfandel

  Art.nr: 74659

  89,00 kr


  Läs mer här
 

 

Från populära producenten Orion Wines kommer  Zensa Primitivo - ett kryddigt och fylligt vin gjort på 100 % Primitivo. Ekologiska Zensa Primitivo har tagit Sverige med storm och är numera ett av Sveriges mest populära ekologiska varumärken över 80 kronor. Vinet passar fint till grillat eller smakrika pastarätter.

 

Zensa primitivo ekologisk

Wineworld   Box 7471. 103 92  Stockholm.  Besöksadress:   Regeringsgatan 109. Stockholm  Tel. +46 (0)8 662 18 00  Fax.  +46 (0)8 660 84 53  info@wineworld.se

Välkommen till Wineworld

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att wineworld.se använder cookies. Vad är cookies?