Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 7,1 g/l
Restsocker 1,7 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,5 %
Vita torra viner
Förförisk doft med inslag av solmogen citrus, lime, stenfrukt, äpplen, vildhonung, vit choklad, rostade fat, kryddor och mineral. Smaken är torr och kraftfull, men välbalanserad med en fin fruktsyra. Lång harmonisk eftersmak.
Druvorna läggs i hela klasar i en Vaslin press från 1976 och pressas skonsamt under 4 timmar. Musten fick sedan vila över natten innan den flyttades över till en kombination av franska ekfat i olika storlekar (5% nya fat) och italienska amforor av terrakotta där den fick spontanjäsa.
Vinet har lagrats 11 månader på sin jästfällning i en kombination av franska ekfat av olika storlek (5% nya fat) och italienska amforor. Sedan ytterligare 3 månader i ståltank.
Serveras vid 10-12°C till smakrika maträtter av fisk, skaldjur eller fågel.
5 stjärnor och Chardonnay of the Year 2020.