Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 5,8 g/l
Restsocker 0,2 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 14,0 %
Röda viner
En stor fruktdriven och elegant doft packad med aromer av mörka bär, björnbär, blåbär, jordgubbar, söta kryddor och välintegrerad ek. Kroppen är medelfyllig med silkeslena tanniner, ett pigg syra, stor komplexitet och en lång, kryddig eftersmak.
Vinet jäser i öppna stålkar i ca 10-12 dagar med överpumpning som sker 2 gånger dagligen.
Vinet lagras på franska ekfat. 65% av faten är på nya Francois Frere-fat och 35% är 1 år gamla fat. Malolaktisk jäsning sker på fat.
Serveras vid 16-18°C till anka, gås och vilt liksom rött kött.