Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 4,2 g/l
Restsocker 4 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 14,5 %
Vita torra viner
Ekologiskt
Biodynamiskt
Stor och kryddig, men ännu ung doft med inslag av peppar, torkade örter, mineral, grönt te och ingefära samt en lätt floral ton. Smaken är torr, harmonisk och balanserad med fin struktur och välintegrerad syra samt en liten angenäm bitterhet. Mycket lång och aromatisk eftersmak.
Druvorna skördas för hand. De pressas skonsamt i hela klasar och musten spontanjäser sedan långsamt i gamla stora ekfat. Gravitation används i stor utsträckning i vineriet för att undvika onödig påverkan på vinet. Försiktig filtrering av viner med socker kvar för att undvika andra jäsning på flaska. Minimal mängd svavel används.
Vinet har lagrats i stora, traditionella ekfat. Vinet drickes med fördel mellan 2026-2047, men kan under gynnsamma förhållanden lagras ännu längre.
Serveras vid 10-12°C som apéritif eller till ank- och gåslever, till kryddig och exotisk, asiatisk mat exempelvis knaperstekt anka med Hoisinsås eller tigerräkor med söt chili. Passar även utmärkt till ost, t ex Münster
Zind Humbrecht använder en egen skala för att underlätta för sommeliern eller konsumenten att förstå balansen mellan syra och sötma i vinet. På etiketten står det därför alltid Indice med en siffra efter, 1 till 5 där 1 betyder ”upplevs som torr” torr och 5 ”upplevs som söt”, allt efter balansen i vinet. Undantaget detta system är Sélection de Grains Nobles och Vendange Tardive. Detta vin har Indice 1.