Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 6,5 g/l
Restsocker 5 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 12,5 %
Vita torra viner
Ekologiskt
Biodynamiskt
Ett generöst och uttrycksfullt vin. Goldert Grand Cru har en fyllig struktur och bjuder på ljuvliga aromer av rosor, litchi, honung, örter och kryddor. Sötman backas upp av en strukturgivande mineralitet och en avvägt angenäm bitterhet.
Hela klasar pressas varsamt, musten spontanjäser sedan långsamt på gamla stora ekfat, hela 12 månaders lång jäsning. Gravitation används i stor utsträckning i vineriet för att undvika onödig påverkan på vinet. Försiktig filtrering av viner med socker kvar för att undvika en andra jäsning på flaska. Minimal mängd svavel används.
Vinet lagras på stora gamla ekfat och får ligga minst 6 månader på sin jästfällning, därefter 12 månader på stora traditionella ekfat.
Serveras 8-10 grader. Passar bra till en härlig getost, anka eller vildfågel.
Zind Humbrecht använder en egen skala för att underlätta för sommeliern eller konsumenten att förstå balansen mellan syra och sötma i vinet. På etiketten står det därför alltid Indice med en siffra efter, 1 till 5 där 1 betyder ”upplevs som torr” torr och 5 ”upplevs som söt”, allt efter balansen i vinet. Undantaget detta system är Sélection de Grains Nobles och Vendange Tardive. Detta vin har Indice 1