Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Restsocker 8 g/l
Alkoholhalt 12,0 %
Champagne
Komplex och nyanserad doft med inslag av citrus, äpplen, rostade mandlar, mineral, nougat, honung, vanilj och brioche. Smaken är torr, krispig, smakrik och krämig med en fin mineralitet. Strukturen är energifull men harmonisk och mycket elegant. Lång eftersmak med toner av rostade hasselnötter.
Druvorna skördades för hand mellan 12-29 september. Roederer använder sig av infusionsmetoden vilket innebär att pinot noir och chardonnay jäser tillsammans och detta resulterar i en rik, fyllig fruktighet med struktur och elegans. 17% av vinet vinifieras i ekfat. Ingen malolaktisk jäsning.
Vinet har lagrats 11 år "sur lattes" följt av ytterligare 5 år "sur pointes" nere i Roederers källare. Sedan har det lagrats ytterligare 4 år efter degorgering.
Serveras vid ca 10°C som aperitif, till fisk- och skaldjursrätter, kaviar, lax- och löjrom eller rätter av ljust kött.
Cristals världsrykte är väl etablerat, men det hindrar inte producenten från att hela tiden utveckla sitt prestigevins kvalitet. Grunden för framgångarna ligger i att Louis Roederer förfogar över så omfattande egen vingårdsareal och dessutom i de allra bästa lägena runt om i Champagne. Vinets personliga karaktär skapas inte minst av den liqueurs de dosage som tillsätts vinet när jästfällningen skjuts ut. Den består av en blandning av viner från åtta-tio av Roederers främsta vingårdar.