Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 5,1 g/l
Restsocker 1,4 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 12,0 %
Röda viner
Ekologiskt
Lättare glasflaska
Vinet är otroligt elegant och ren i sin stil med generös frukt och stor komplexitet. Björnbär och mörka körsbär samsas med mogna jordgubbar.
Som namnet antyder är vinet tillverkat utan tillsatt svavel och man använder vildjäst. Piero vill arbeta så biodynamiskt som möjligt.
60% av vinet har lagrats 9 månader på franska ekfat, 30% har lagrats i cementtank och resterande 10% i stengodskärl.
Serveras vid 16-18°C till vit fisk med rödvinssky, kycklingsallad med bacon, sauterade rotfrukter och milda ostar.
Första årgången som producerades var 2015. Piero Incisa della Rocchetta är barnbarn till Sassicaias grundare Mario Incisa della Rocchetta.