Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 5,1 g/l
Restsocker 1 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 15,5 %
Röda viner
Stor, intensiv, ursprungstypisk doft av varma, mogna bär - jordgubbe, hallon och björnbär. Smaken är riktigt fyllig men har fortfarande pigg fräschör tack vare den koncentrerade syran. Silkeslena tanniner och lång eftersmak.
Jäsning sker naturligt utan tillsatt eller odlad jäst vid jämnt hög temperatur (cirka 30 grader) för att snabbt laka ur färg och tannin. Délestage används frekvent för att kontrollera temperaturen så att den inte blir för varm. 14-20 dagars maceration. Filtrerat genom modernt cross-flow-filter. Inga klarningsmedel har använts. Vinet är därmed lämpligt för veganer.
Lagrad på sin jästfällning i tolv månader i stora neutrala ekfat av foudre-typ.
Utmärkt till viltfågel såsom vildand och fasan, men passar också utmärkt till alla typer av mustiga grytor och långkok.