Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 7,1 g/l
Restsocker 1,6 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,5 %
Vita torra viner
Uttrycksfull och ren doft med inslag av solmogen citrus, stenfrukt, äpplen, te och örter. Smaken är torr, djup och komplex med en krämig textur och hög elegant fruktsyra samt en angenäm bitterhet med ton av grapefrukt. Lång eftersmak. En fantastisk och unik Sauvignon Blanc!
Druvorna läggs i hela klasar i ståltank och täcks sedan av koldioxid. Druvorna får sedan jäsa med så kallad kolsyrejäsning. Efter 5 veckor var druvorna fortfarande gröna och intakta. Klasarna fottrampades och musten fick sedan spontanjäsa. Efter 3 dagars skalmaceration pressas druvorna skonsamt i en gammal basket press gjord av trä.
Vinet har lagrats 16 månader på sin jästfällning i gamla franska barriquer. Ingen klarning eller filtrering sker före buteljering.
Serveras vid 10-12°C till smakrika maträtter av fisk, skaldjur eller fågel.
Detta var sista skörden av Sauvignon Blanc på denna vingård. Vingården är numera planterad med andra druvsorter.