Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 9,1 g/l
Restsocker 70,3 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 8,0 %
Söta viner
Hållbarhetscertifierat
Fyllig och fruktig doft med inslag av citrus, honung, ananas, vit persika, mineral, dadlar, örter och petroleum. Smaken är druvigt söt med perfekt balans mellan syra och sötma. Härligt pigg eftersmak.
Druvorna pressas skonsamt och musten får sedan långsamt kallmacerera och jäsa vid låg temperatur i ståltank. Jäsningen avstannas helt genom nedkylning av musten. Lång jästkontakt och endast en omdragning och filtrering
Serveras vid 10-12°C till gåslever, fruktdesserter samt grönmögelostar
Branta sluttningar, svalt klimat, gamla stockar och mineralrik, stenig jord – när Ernst Loosen tog över den 200-åriga vinegendomen i Mosel i mitten av 1980-talet insåg han att alla förutsättningar fanns på plats för att kunna göra viner i världsklass. Till Mosel kom aldrig vinlusen som ödelade så många av Europas vinodlingar, utan alla vinrankor växer på oympade stockar som ger lägre avkastning, men viner med högre koncentration. Åldern på Dr Loosens vinstockar är imponerande, snittet ligger på 70 år och de äldsta är en bit över 120 år gamla. Auslese betyder "utvalt från skörden" och är ett sött vin gjort på väldigt mogna klasar som är delvis angripna av botrytis
Loosen's 2021 Wehlener Sonnenuhr Auslese shows a concentrated yet refined and spicy bouquet with lemon juice, stewed apricots, raisin and crunchy slate aromas. Lush and refined on the textured palate, with remarkable precision, finesse and fine botrytis flavors as well as a precise and sharp acidity, this is a delicate Auslese from the Sonnenuhr. Delicious. Drink Date 2025 - 2060
The 2021er Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese was made from largely botrytized fruit harvested at 93° Oechsle and was fermented down to sweet levels of residual sugar. It offers a beautiful nose made of whipped cream, floral elements, pineapple, a hint of date, white peach, and citrusy elements, all wrapped into a whiff of smoke and slate. The wine is nicely juicy on the palate, where citrusy elements still need to blend with the gorgeously ripe and creamy elements of almond, date, and herbs. The finish proves a touch linear at this stage, but also remarkably playful and engaging. We would not be surprised if this beauty will even exceed our high expectations at maturity: There is quite some potential here.