Barolo Bussia 2018

  • Ceretto
  • Italien, Piemonte, Barolo

930,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr CT3501

Sortiment Restaurang

Totalsyra 5,5 g/l

Restsocker 0,4 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 14,5 %

Röda viner

Ekologiskt

Karaktär

Stor, komplex doft av jord, bitterapelsin och blå blommor. Smakrikt med stor kropp och djup. Kraftfullt och lent med en lång eftersmak och fantastisk syra. Ett tydligt exempel på terroir. Charmigt när det är ungt och tack vare de raffinerade tanninerna har vinet lång lagringspotential.

Tillverkning

Druvorna pressas skonsamt och musten får sedan spontanjäsa i ståltank med pigeage. Jäsningen pågår ungefär 15 dagar, temperaturen varierar beroende på jäsningen. 10-15 dagars skalmaceration.

Lagring

Vinet har lagrats 12 månader i franska 300L fat. Sedan följer ytterligare 24 månaders lagring i gamla 25hl botti. Avslutningsvis ungefär 12 månaders lagring i flaska.

Passar till

Serveras som bäst vid 16°C till traditionell, elegant norditaliensk mat exempelvis buljongkokt polenta, risotto med parmesan, raguer av olika slag eller pasta med vit tryffel från Alba.

Information

År 2015 var den första årgången som producerades av detta vin under namnet Ceretto. Endast ca 3000 flaskor produceras varje år. Vingården är certifierad ekologisk men hanteras biodynamiskt.