Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 5 g/l
Restsocker 0,4 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 15,0 %
Röda viner
Fruktig doft med toner av mogna körsbär, viol, lakrits och kryddor. Medelfyllig, mjuk och elegant smak med inslag av körsbär, plommon, lakrits och kryddor och balanserade tanniner. Harmonisk lång eftersmak.
Druvorna skördades för hand. Varje druvsort vinifieras separat. Vinet jästes med skalkontakt i temperaturkontrollerade ståltankar i 12-15 dagar i 25-28 graders temperatur. Vinet pumpas försiktigt över med jämna mellanrum. Vinet genomgår malolaktisk jäsning.
18 månader på franska ekfat, varav 50% är nya fat. Efter fatlagringen får vinet vila i cementtankar i 40-50 dagar. Avslutningsvis ytterligare 6 månader på flaska innan vinet släpps till försäljning.
Ugnsrostat eller grillat kött, smakrika rätter.
93 poäng!