Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 5,2 g/l
Restsocker 0,5 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,5 %
Röda viner
Doften fruktig, dominerad av röda skogsbär och med inslag av kryddor. Smaken är härligt fruktig med perfekta tanniner. Fin längd.
De noggrant utvalda druvorna avstjälkas innan de skonsamt pressas och musten får sedan jäsa i ståltank under 12-15 dagar med daglig överpumping
Vinet har lagrats 12 månader i medelstora slavonska ekfat, både nya och tredjegångsfyllda fat. Därefter blandas vinet och buteljeras. Vinet får sedan vila 3 månader på flaska innan det släpps till försäljning.
Serveras vid 16-18°C till klassiska, smakrika kötträtter av fågel, lamm eller nöt, exempelvis grytan Pollo alla cacciatora, som är gjord på kyckling med rödvin. Passar även utmärkt till viltgrytor och rätter med svamp.
Druvor kommer från 11 Fèlsinaägda sangiovesevingårdar i Chianti Classico-området. Här finns sandiga, steniga jordar, på några ställen med inslag av kalk och kvartsit.