Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,5 %
Röda viner
Nyanserad, kryddigt doft med inslag av körsbär, jordgubbar, torkade rosor, tobak och cederträ. Komplext, kryddigt och smakrikt vin med inslag av nypon, torkade körsbär, bergamott, tobak och örtkryddor. Lång, nyanserad eftersmak.
Jäsningen startade spontant med hjälp av de naturliga jäststammarna och genomfördes i temperaturkontrollerade cementtankar i 12 dagar. Inledningsvis vid en tempteratur på 22-25 °C. Under jäsningen höjdes temperatur för att i slutet av perioden ligga på på 29-30 °C. Efter avslutad jäsning fick skalmassan macerera tillsammans med vinet i ytterligare 40 dagar.
Vinet har lagrats i 4 år på 4500 liter stora slavonska ekfat. Efter det har vinet lagrats i ytterligare 6 månader på butelj innan det släpptes till försäljning.
Serveras till smakrika rätter av lamm-, nöt- eller viltkött.