Château Tour des Gendres Moulin des Dames 2020

  • Château Tour des Gendres
  • Frankrike, Bergerac

231,60 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 57638

Sortiment Systembolagets beställning

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 14,0 %

Vita torra viner

Ekologiskt

Karaktär

Komplext, aromatiskt och intensivt vitt vin med inslag av torkad aprikos, citruszest och konfiterad citron. Munkänslan är fyllig och texturerad, med ett långt och något mineralrökigt avslut.

Tillverkning

Druvorna avstjälkades och krossades och fick sedan kallmacerera med skalen i 48 timmar innan alkoholjäsningen inleddes med enbart den naturligt förekommande jästen. Klarifiering gjordes utan tillsats av enzymer och jäsningen ägde rum i gamla foudres om 3000 liter.

Lagring

Vinet lagrades 11 månader på foudres med regelbunden batonnage innan slutlig buteljering efter minimal filtrering.

Information

Familjen de Conti emigrerade från Italien på 1920-talet och valde att bosätta sig i Bergerac i sydvästra Frankrike. Deras fokus vid den tiden var på ett blandat jordbruk och hästhållning. Idag är familjedomänen inne på sin tredje generation och drivs av Luc de Conti tillsammans med hans fru Martine och kusinen Francis. Luc hade fått ärva en liten lott med gamla vinrankor och kom snabbt at bli fascinerad av vinodling. 1984 planterades mer vingårdsmark och 1986 producerades det första vinet under namnet Château Tour des Gendres. Deras fokus har hela tiden varit på hållbarhet och redan 1994 började man odla efter ekologiska principer. I dagsläget är alla domänens 52 hektar certifierat ekologiska.