Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 5,7 g/l
Restsocker 0,7 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,5 %
Röda viner
Doft av mörka bär, söta kryddor och svaga fattoner. Rik, fyllig frukt med viss strävhet, elegans och kraft. Mästerlig balans mellan syra och tanniner och ett gudomligt avslut.
En blandning av hela klasar och lösa druvor pressas försiktigt och juicen hamnar sedan i öppna cementkärl för att jäsa. Maceration med skal i 3-4 veckor och vildjäst tillsätts. Full malolaktisk jäsning sker innan vinet buteljeras utan filtrering.
Vinet mognar 16 månader på franska barriquer (30% nya) som placerats långt ner i Giacondas egna granitkällare.
Vinet passar bra med en stor variation av både grillat kött och fågel, anka och lamm.