Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 5,7 g/l
Restsocker 0,6 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,0 %
Röda viner
Stor och komplex arom med inslag av mogna jordgubbar, körsbärsblom, mörka körsbär, vitpeppar och rosenblad. Ett elegant vin som är medelfylligt och väldigt smakrikt med välintegrerade tanniner, toner av jordgubbar, svarta vinbär och örter.
Druvorna pressas i små pressar och musten får vara kvar i tanken för macerering i kylig temperatur under cirka 8 dagar och efter det följer en ostörd jäsning i 10 dagar.
Vinet ligger 18 månader på sin jästfällning i både 500-litersfat och cementägg.
Prova gärnet vinet till smakrikare rätter av både fågel och kött med mörka skysåser och gärna något krämigt tillbehör för att matcha vinets kropp, alternativt till grönsaksrätter med svamp, kål och rotsaker. Smakrikt ska det dock vara.
Dekantera gärna vinet 30 minuter innan servering.