Kesner Kings Pinot Noir 2014

  • Kesner Wines
  • USA, Russian River Valley

505,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 75835

Sortiment Systembolagets beställning

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 13,5 %

Röda viner

Karaktär

Charmigt men intensivt vin med toner av mogna körsbär, tranbär, Earl Grey-te, hårda kryddor och rostad ek. De eleganta tanninerna ger struktur, samtidigt som den friska syran bidrar till en lång och balanserad eftersmak.

Tillverkning

Druvorna spontanjäste med sin naturliga jäst utan att krossas, vilket gav en relativt lätt stil till vinet utan att extrahera för mycket tanniner. Jäsningen ägde rum i öppna jäskar av trä, och för att behålla så mycket som möjligt av den eleganta karaktären så trycktes inte skalhatten ner. När alkoholjäsningen var slutförd så gjordes ingen pressning, utan endast det vin rann av spontant sparades till den efterföljande fatlagringen.

Lagring

Vinet lagrades i 14 månader på franska ekfat, där cirka 20% var nya och resterande del mellan 2 och 5 år gamla. Jästfällningen var inkluderad under lagringen, vilket gav vinet viss pepprighet, köttighet och textur.

Passar till

Till eleganta rätter av ljust kött eller fågel eller till medellagrade hårdostar och charkuterier.

Information

Vingården har potential att göra mörka och intensiva viner av Pinot Noir mer typiska för Russian River, men Jason Kesner föredrar att plocka fram ett mjukare och mer elegant uttryck genom att skörda tidigt för att behålla fräschör och rödfruktighet.