Louis Roederer Cristal Rosé 2008

  • Louis Roederer
  • Frankrike, Champagne

4 295,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr LR2601

Sortiment Restaurang

Alkoholhalt 12,5 %

Roséchampagne

Karaktär

Intensiv bornyr med små, likformiga bubblor. Intensiv, frisk doft, som täcker hela spektrat av komplexa nyanser; först en doft av hallon, blommor, kanderat citronskal och lätt rostade nötter. Efter några minuters luftning i glaset känner man lätta lagringstoner i form av mandel- och honungsnyanser. Rund fyllig rik smak med elegant mousse och fin syra.

Tillverkning

Roederer använder sig av "skin-contact" maceration technique, en traditionell metod där musten får ligga med skalkontakt i många timmar i en press för att få ut så mycket naturliga färgämnen som möjligt. För att få den unika färgen och stilen på den här champagnen används pinot noir från gamla stockar i Cumières där skördarna ger mycket mogna druvor med hög aromatisk koncentration. 17% av juicen har lagrats på ekfat. 16% malolaktisk jäsning.

Lagring

Cristal Rosé 2008 låg cirka åtta år på flaska för att mogna och fick efter degorgering ligga åtta månader och vila.

Information

Denna exklusiva champagne är gjord på speciellt utvalda druvor från Louis Roederer's egna "Premier Cru" vingårdar, främst i Aÿ, Verzenay, Verzy och Cumières för Pinot Noir och Oger och Avize för Chardonnay.