Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Restsocker 8 g/l
Alkoholhalt 12,0 %
Mousserande rosé
Fruktig och komplex doft av citrus, körsbär, kakao, smörkola, rostade hasselnötter och mineral. Efter en stunds luftning kommer sekundära aromer av pion, ceder och örter fram i glaset. Smaken är generös, sammetslen och koncentrerad med en hög, välbalanserad syra. Mycket lång och angenäm eftersmak som avrundas av en fin mineralsälta.
Druvorna skördades mellan 25 september och 9 oktober. Juicen får sin färg från pinot noir som macererat några dagar. 9% av vinet vinifierades på ekfat med omrörning en gång i veckan under 6-7 månader. Resterande får jäsa på små ståltankar. 4% av vinet har genomgått malolaktisk jäsning.
Vinet har lagrats på sin jästfällning i drygt 10 år, fram till degorgering den 16 november 2006.
Serveras vid ca 10°C som aperitif eller till eleganta rätter av fisk, skaldjur eller lättare maträtter av kyckling.
Sedan 1845 har familjen Roederer köpt vingårdar. Idag har dom 410 egna vingårdslägen som omfattar ungefär 240 hektar.