Muscat Turckheim 2020

  • Domaine Zind-Humbrecht
  • Frankrike, Alsace

159,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr ZH4701

Sortiment Restaurang

Totalsyra 5,8 g/l

Restsocker 0,6 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 12,5 %

Vita torra viner

Ekologiskt

Biodynamiskt

Karaktär

Aromatisk och blommig doft. Ett delikat och välbalanserat vin med en torr finish som gör att mineraltonerna intensifieras. Mogna persikor, vita blommor, päron och mineral. Härligt, långt avslut.

Tillverkning

Hela klasar pressas varsamt, musten jäser sedan långsamt med vild jäst på gamla stora ekfat. Gravitation används i stor utsträckning i vineriet för att undvika onödig påverkan på vinet. Försiktig filtrering av viner med socker kvar för att undvika andra jäsning på flaska. Minimal mängd svavel används.

Lagring

Vinet lagras på stora gamla ekfat och får ligga minst 6 månader på sin jästfällning, vinet buteljeras först efter 12-18 månader. Dricks med fördel mellan 2022-2030.

Passar till

Serveras med fördel till rätter av anka eller gås

Information

Zind Humbrecht använder en egen skala för att underlätta för sommeliern eller konsumenten att förstå balansen mellan syra och sötma i vinet. På etiketten står det därför alltid Indice med en siffra efter, 1 till 5 där 1 betyder ”upplevs som torr” torr och 5 ”upplevs som söt”, allt efter balansen i vinet. Undantaget detta system är Sélection de Grains Nobles och Vendange Tardive. Detta vin har Indice 1