Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 7 g/l
Restsocker 8,5 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,0 %
Vita torra viner
Ekologiskt
Biodynamiskt
Doften har en tydlig karaktär av pinot gris med inslag äpplen, citrus, lime, vit persika, acacia, honung, grönt te och bivax. Smaken är generös med en frisk syra och fin mineralitet. Fin struktur och en lång eftersmak.
Druvorna pressas i hela klasar. Musten får sedan jäsa långsamt. Naturlig klarning. Lätt filtrering före buteljering.
Vinet har lagrats 18 månader på stora neutrala franska ekfat. Vinet kan under gynnsamma förhållanden lagras ända till 2035, eller även längre.
Serveras vid 10-12°C till eleganta rätter av fisk och skaldjur eller till ank- och gåslever. Maträtterna får gärna ha asiatiska inslag, exempelvis knaperstekt anka med Hoisinsås eller tigerräkor med söt chili. Passar också utmärkt till ost.
Zind Humbrecht använder en egen skala för att underlätta för sommeliern eller konsumenten att förstå balansen mellan syra och sötma i vinet. På etiketten står det därför alltid Indice med en siffra efter, 1 till 5 där 1 betyder ”upplevs som torr” torr och 5 ”upplevs som söt”, allt efter balansen i vinet. Undantaget detta system är Sélection de Grains Nobles och Vendange Tardive. Detta vin har Indice 1