Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 4,5 g/l
Restsocker 8 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,5 %
Vita torra viner
Ekologiskt
Biodynamiskt
Kraftfull doft som pendlar mellan rökighet, krut, flinta och vit frukt. Ett intensivt och kryddigt vin med stor komplexitet och mycket mineralitet. Lång eftersmak.
Druvorna pressas skonsamt i hela klasar och musten spontanjäser sedan i gamla stora ekfat. Gravitation används i stor utsträckning i vineriet för att undvika onödig påverkan på vinet. Försiktig filtrering av vin med socker kvar för att undvika andra jäsning på flaska. Minimal mängd svavel används.
Vinet har lagrats 17 månader på sin jästfällning i stora gamla ekfat.
Serveras vid 10-12°C till ank- och gåslever, smakrika rätter gärna med asiatiska inslag, som knaperstekt anka med Hoisinsås. Vinet passar också bra till olika ostar.
Zind Humbrecht använder en egen skala för att underlätta för sommeliern eller konsumenten att förstå balansen mellan syra och sötma i vinet. På etiketten står det därför alltid Indice med en siffra efter, 1 till 5 där 1 betyder ”upplevs som torr” torr och 5 ”upplevs som söt”, allt efter balansen i vinet. Undantaget detta system är Sélection de Grains Nobles och Vendange Tardive. Detta vin har Indice 2