Brännland Cider

Svenska äpplen i det renaste, ljuvaste uttrycket

Brännland Cider grundades för tio år sedan och producerar iscider (ett sött stilla dessertvin utvecklat i början av 1990-talet i Quebec, Kanada) och framställs av 100% svenska äpplen pressade på plats i Vännäsby tillsammans med den naturliga vinterkylan.

Brännland Iscider serveras på Sveriges och världens bästa restauranger tillsammans med legender som Yquem och Müller, finns i Systembolagets fasta sortiment och exporteras till ett tiotal nationella marknader inklusive Storbritannien, Tyskland, Schweiz och USA. 2021 tilldelades bolaget IWSC:s första iscider-trofé o0ch utsågs till världens bästa ciderproducent.

Parallellt med produktions och försäljningsexpansionen etablerar bolaget världens nordligaste kommersiella äppelodlingar.

Odlingarna är början på en ny jordbruksgren i norra Sverige, starten på en ny nordisk vintradition med nordliga äpplen som bas och en skyddad ursprungsbeteckning för svensk iscider. En vision med kraft att leva och utvecklas i ett sekel och mer.

Cider

Sverige