Top Wine Group

Top Wine Group eller Sutil Family Wines bildades 1995 av Juan Sutil med ambitionen att visa världen hur pass bra viner Chile är kapabla att göra. Även om Juan var ny i vinvärlden var hans far en farmare och jordbruk en näring som låg honom varmt om hjärtat.

Sedan grundandet har egendomen vuxit till att innefatta över 500 hektar vinodlingar vilket gör dem till en av de största vingårdsägarna i Chile. Vinodlingarna spänner över hela sju av Chiles berömda vindalar och omfattar en mängd olika druvor från de kändare namnen till de mer obskyra. Detta ger en kontroll över hela processen från odling till buteljering få andra producenter kan erbjuda.

Som huvudansvarig för vingårdarna Rodrigo Serrano, som varit med Sutil i 26 år och har en djup kunskap och förståelse för de olika förutsättningar som finns. Naturligtvis är det lika viktigt att vad som händer med druvorna när de anländer till vineriet gör dem rättvisa så att allt det hårda jobb med att få perfekta druvor inte går till intet och sedan 2016 finns högt meriterade Camilo Viani som huvudvinmakare. Han startade sin karriär som assisterande vinmakare hos Concha y Toro och De Martino innan han steg in som huvudvinmakare hos Casas del Bosque, San Pedro och VIA Wines. Med sin enorma skatt i form av vingårdarna, samt Rodrigo och Camilo ser framtiden väldigt ljus ut för Top Wine Group.