Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 5,5 g/l
Restsocker 0,5 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 14,0 %
Röda viner
Ekologiskt
Stram, sammansatt och traditionell stil av mörka och röda körsbär, cederträ och florala inslag. Lång finstämd eftersmak med fräsch finish.
Varje vingård vinifieras separat och jäsningen startar i temperaturkontrollerade ståltankar. Malolaktisk konvertering sker naturligt och gradvis i cementtankar. Skalmaceration sker 20-25 dagar.
Vinet vilar under 24 månader i traditionella ekfat om 500 och 2700 liter. Därefter minst 6 månader på flaska. Rackning och buteljering sker i fas med månen. Vinet buteljeras med gravitation och utan filtrering.
Servera gärna vid 16 C till traditionell italiensk mat såsom pasta, Osso Bucco eller en Carpaccio med pinjenötter och vällagrad parmesan. Vinet vinner på att få syre en stund innan servering.
Första årgången som producerades av detta vin var 1997.