Stellar Organics Sauvignon Blanc 2018

  • Stellar Winery
  • Sydafrika, Western Cape

88,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 2048

Sortiment Systembolagets beställning

Restsocker 3 g/l

Förslutning Skruvkork

Alkoholhalt 13,0 %

Vita torra viner

Ekologiskt

Rättvisemärkt

Karaktär

Blommigt och citrusfruktigt vin med en fin gulaktig fruktighet med inslag av fläder, nässlor och krusbär. Smaken är relativt lätt men intensiv, rent fruktig och frisk med en livlig och lätt blommig eftersmak.

Tillverkning

Druvorna kommer från ekologiskt certifierade vingårdar. De pressas i hela klasar vid låg temperatur och musten sätts sedan i ståltankar att sedimenteras ett dygn, varefter den klara musten jäses i långsamt i ståltankar. Efter den malolaktiska jäsningen får vinet mogna en kort tid innan det buteljeras ungt.

Passar till

Tack vare fräschören är det är ett utmärkt sällskapsvin och uppfriskande aperitif. Det passar allra bäst till mildare fiskrätter, kokta eller stekta alternativt soppor och grytor, med smak av vitt vin och citrus och även lite kryddheta rätter inspirerade av exempelvis det thailändska köket. Lättare rätter av grönsaker samt sallader är andra alternativt, liksom ostar i största allmänhet och milda get- eller komjölkostar i synnerhet. Det bör serveras svalt, gärna kring 8-10 grader. Det vinner inte på att lagras, drick det ungt när det är som blommigast.