Renaissance Sylvaner 2018

  • Domaine Fernand Engel
  • Frankrike, Alsace

149,50 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr EF1801

Sortiment Restaurang

Totalsyra 4,8 g/l

Restsocker 3,7 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 13,5 %

Vita torra viner

Ekologiskt

Karaktär

En fruktig doft av honungsmelon, citrusfrukter, grapefrukt och krusbär. Med inslag av mineralitet, hasselnötter och brioche. Smaken bjuder på fruktiga och fräscha toner av citron grapefrukt och lite örtighet. Vinet har en hög syra och är balanserad och koncentrerad i smaken.

Tillverkning

Vinet har pressats med hela klasar. Man har inte tillsatt någon jäst för att starta vinifieringen utan den naturliga jästen runt druvans skal har startat jäsningsprocessen av sig själv. Vinet jäser i 18-20 grader och ligger på sin jästfällning för vidare utveckling i 6-8 månader. Väldigt lätt filtrering före buteljering.

Passar till

Vinet serveras vid 10 grader och passar som aperitif eller till pajer, sallader, kycklingrätter, skaldjursrätter eller grillad fisk.

Information

Man arbetar efter Rudolf Steiners lära om biodynamisk odling, då allt arbete i vingården och i vineriet är ekologiskt. Domaine Ferand Engel strävar efter att störa jorden så lite som möjligt och använda ett jordbruk som gör att faunan återväxer och blomstrar. Få vingårdar är så medvetna och arbetar så hårt för en bättre miljö.