Wehlener Sonnenuhr Riesling Spätlese 2017

  • Weingut Dr Loosen
  • Tyskland, Mosel

183,90 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr DL2101

Sortiment Restaurang

Totalsyra 8,5 g/l

Restsocker 57 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 7,5 %

Vita halvtorra viner

Karaktär

Ljus gul färg. Doft av fräsch frukt, blommor, citrus och mineral. Smaken är rik och fyllig med solmogen frukt, inslag av grapefrukt, gröna äpplen, persikor, passionsfrukt, pomelo, vita blommor och mineraler.

Tillverkning

Vinet genomgick temperaturkontrollerad jäsning med delvis spontanjäsning på både ståltank och ekfat. Man jäste vinet sakta på låga temperaturer för att behålla så mycket friskhet och elegans som möjligt

Passar till

Vinet passar utmärkt som aperitif men också bra till mat med asiatiska, kryddiga inslag eller eleganta fisk- och skaldjursrätter.

Information

Branta sluttningar, svalt klimat, gamla stockar och mineralrik, stenig jord – när Ernst Loosen tog över den 200-åriga vinegendomen i Mosel i mitten av 1980-talet insåg han att alla förutsättningar fanns på plats för att kunna göra viner i världsklass. Till Mosel kom aldrig vinlusen som ödelade så många av Europas vinodlingar, utan alla vinrankor växer på oympade stockar som ger lägre avkastning, men viner med högre koncentration. Åldern på Dr Loosens vinstockar är imponerande, snittet ligger på 70 år och de äldsta är en bit över 120 år gamla. Spätlese betyder "sent plockad"