Zimor Prosecco Extra Dry, 200 ml

  • C & C
  • Italien, Prosecco DOC

36,25 exkl. moms

  • 200 ml
  • Art.nr 1028229

Sortiment Restaurang

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 11,0 %

Mousserande viner

Karaktär

Zimor Prosecco Extra Dry har trevligt doft med inslag av päron, gula frukter, mandelmassa och en fläkt av acaciablommor. Smaken har en finstämd fruktsötma, en ganska mjuk mousse och smaker av tropiska frukter, päron och mandelmassa.

Tillverkning

Druvorna till detta vin kommer från prosseccoområdet och efter den första jäsningen genomförs genom att tillsätta jäst och socker en kolsyrebildande andra jäsning i en sluten trycktank (tankjäsningsmetoden eller Charmat). Extra Dry innebär att vinet har en restsötma på mellan 12-17 gram per liter.

Passar till

Perfekt som sällskapsdryck eller som välkomstbubbel. Även till lättsamma fisk och skaldjursrätter där det gärna får finnas en viss förnimbar sötma.

Information

C&C är ett dynamiskt och intressant vinföretag som ägs av den italienska familjen Coassin. Man har tre vinproduktionsanläggningar där man producerar en rad olika vinvarumärken. Tenuta Sancarli ligger i Venetien, Japo i samma region, närmare bestämt i Valdodobbiadene (området Prosecco) och slutligen Malpasso som ligger mellan Nola och Tufo i Kampanien.