Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Restsocker 10 g/l
Alkoholhalt 11,0 %
Mousserande viner
Abbazia Prosecco har en fruktig och generös doft av päronsplit och melon plus lite citrus och mandelmassa. Smaken är fräsch med behagliga bubblor. Vinet är fruktigt och tilltalande utan att vara krävande. Har en trevlig eftersmak med viss sötma och inslag av melon och päron.
Aperitif och sällskapsdryck, men passar även till lättare anrättningar där det gärna får finnas lite sötma.
Prosseco är namnet på en grön druvsort, men från 2009 har det blivit namnet på ett vin som måste komma från ett specifikt geografiskt område som ligger i Ventetien och Friuli. Så man har nu istället börjat använda Glera som är ett äldre namn för själva druvsorten. Det finns 2 DOC appellationer i området, Prosecco DOC och Prosecco di Treviso DOC samt fyra av den högre ursprungsbeteckningen DOCG; Asolo, Cartizze, Rive och Conegliano Valdobbiadene. Extra Dry innebär att vinet har en restsötma på mellan 12-17 gram per liter.