Vad är Coravin?

Coravin är en uppfinning av Greg Lambrecht där man med hjälp av en teflonklädd nål injicerar ren argongas i flaskan och häller ut vin utan att öppna flaskan. Coravin kan användas på alla flaskor med naturkork. Coravin fungerar inte på mousserande viner eller på flaskor med syntetisk kork.
Coravin kan enkelt hanteras av alla och med rätt hantering och rengöring kan den bli restaurangens bästa vän. Nålar behöver bytas ut och likaså argongasen när den tar slut.
Vid reklamation ser vi gärna att din Coravin är under 1 år och att serienumret kan anges.

Varför Coravin?
Coravin gör att du som restaurang kan servera och sälja alla viner på glas. Med din Coravin säkerställer du vinets kvalitet utan att behöva tänka på när flaskan öppnades. 
Vi rekommenderar att du har en separat vinlista för dina viner som du säljer från din Coravin, både för din skull och för gästens skull.
Coravin gör att ditt svinn av viner uteblir, inget vin kommer heller oxideras.
Vi rekommenderar att du försvarar dina flaskor liggandes efter användning av Coravin för att säkerställa att korken hålls fuktig och inget syre släpps in.

Använd gärna nål efter behov, "vintage" nålen passar dig som serverar äldre viner på glas då korken kan förlora sin elasticitet.

Ladda ner prislistan här. 

Kontakta din säljare för mer information!
order@vingruppen.se

 

Coravin Pivot Professional (NYHET) 

Pivot är en enklare modell av Coravin. Nättare modell som passar på alla flaskor oavsett förslutning där man direkt applicerar en silikonkork. 

Vinet håller upp till fyra veckor och passar dig som vill servera ett glas snabbare än med Coravin. Pivot är endast kompatibel med sina egna stoppkorkar och har i och med sin funktion varken behov eller kompatibilitet med andra Coravin-nålar. Inte heller Coravin Aerator passar på Pivot. Modellen fungerar inte till mousserande viner.

Argongaspatronerna till Pivot kommer i 12-pack. 

Coravin Pro Reserve Kit Model 3 

Coravin låter dig dricka vin utan att öppna flaskan samtidigt som den garanterar att vinets kvalitet inte påverkas. Coravin fungerar på naturkork och inte på synstetkork, champagnekork eller flaskor med glasförslutning.
Systemets genialiska metod bygger på att en nål penetrerar korken på vinflaskan och injicerar argongas i flaskan.

Coravin Pro Reserve kan användas med tre olika nålar som standard, fast needle och vintage needle. 

Argongaspatronerna som avser Model 3 kommer i 12-pack. 

Coravin Sparkling Wine 

Coravin Sparkling är det första konserveringssystemet för mousserande vin som gör att du kan öppna en flaska mousserande vin och avnjuta sista glaset i flaskan inom 4 veckor. Kvaliteten kommer vara densamma från första serverade glaset till sista.
Coravin Sparkling Wine Preservation System använder CO2, samma gas som skapar bubblor i vinet, för att fylla utrymmet i flaskan och för att förhindra att bubblorna i vinet försvinner.
Coravin Sparkling Wine passer alla olika flaskmodeller för mousserande viner inklusive halvflaskor och magnumflaskor. En patron med CO2 klarar upp till 7 st flaskor.

Coravin Sparkling patroner CO2 kommer i 6-pack.