Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 7 g/l
Restsocker 162,4 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 11,5 %
Söta viner
Intensiv och elegant doft med inslag av grapefrukt, aprikos, kryddor och blommor. Smaken är söt, sammetslen, frisk och fyllig med inslag av honung, persika, smör och knäck. Fräsch syra och krispigt avslut.
Druvor av yppersta kvalitét och god struktur som är väl angripna av botrytis macereras i musten i ca 2 dagar.
Vinet har lagrats 2 år i ungerska ekfat med en volym av 300 och 500 liter.
Serveras vid 10-13 C till smakrika desserter med t ex äpplen, plommon eller persikor. Passar även till Crème Brûlée, Crèpes Suzettes, hårda ostar, mörk choklad och givetvis till gåslever.
Tokajer tillverkas av druvor som är angripna av ädelröta. Antal puttonyos anger hur många korgar ädelröteangripna druvor som pressats och tillsatts musten. Blue Label är gjort på druvor som kommer från vingårdar klassificerade som 1:a och 2:a Cru. Blue Label är en 5-puttonyos aszù.