Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,5 %
Röda viner
Fruktig, kryddig och komplex doft med inslag av mörka och röda bär, moreller, vanilj, kryddor, rostade fat och en liten parfymerad ton. Kraftfull, elegant och karaktärsfull doft med silkeslena tanniner. Lång harmonisk eftersmak, full av finess.
Druvorna avstjälkades delvis före pressning. Andelen avstjälkade druvor varierar från årgång till årgång. Musten fick jäsa i 19 dagar. Druvorna trycktes dagligen ned i musten för att få fram så mycket smak och färg som möjligt från skalen. Vinet flyttades sedan över till ekfat genom gravitation. Vinet har lagrats 16-18 månader i franska ekfat, varav 60% var nya fat och resterande var andragångsfyllda fat.
Vinet kan lagras 10-25 år.
Serveras vid 16°C till eleganta rätter av fågel, fläsk, lamm, nöt eller lättare vilt.
Clos de Bèze är det mest komplexa vinet i Faiveleys sortiment.
Aromas of sweet cherries and blackberries mingled with notions of clove, incense, rose petals and blood orange in an incipiently complex bouquet introduce the 2023 Chambertin-Clos de Bèze Grand Cru, a full-bodied, ample and perfumed wine that's pure, rich and sensual, concluding with an expansive finish.
Drinking Window: 2030 - 2060 The classic Clos de Bèze from Faiveley seemed lusher and more voluptuous than one might expect, with exuberant plum and blackberry fruit and suggestions of wood smoke, anise seed, and fresh peony. The texture was fleshy and dense, with the sweet fruit shining through on the palate. The grapes are from the domaine parcels in the centre of the vineyard that stretch the length of the slope (grands rangs) and the part nearest Chambertin just south of the Rousseau vines; they are fermented largely as whole clusters.