Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru NV

  • Champagne Bauchet
  • Frankrike, Champagne

395,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 1028094

Sortiment Restaurang

Restsocker 8 g/l

Alkoholhalt 12,5 %

Champagne

Rättvisemärkt

Karaktär

Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru har en angenäm och nyanserad doft med inslag av persika, citron, bröd, ostronskal, mandel och en lätt fläkt av blommor. Smaken är frisk och elegant med behaglig mousse och lång angenäm eftersmak med toner av citrus, mineral, bröd, mandel och ett stråk av honung.

Tillverkning

20% av basvinet är äldre lagrade reserveviner och efter den andra jäsningen på flaskan lagras vinet med jästfällningen minst 36 månader.

Lagring

Är utmärkt god att att avnjuta idag, men kan även lagras under ett par år om man så önskar.

Passar till

Denna välbalanserade champagne är en utmärkt aperitif och även en välkommen gäst vid det dukade bordet. Väljes till eleganta fisk och skaldjursrätter.

Information

Champagne Bauchet är ett familjeföretag som grundades 1920 och drivs idag av den 4:e och 5 generationen genom Robin och Florence. Champagnehuset med de urgrävda källarna är beläget i Bisseuil (Montagne de Reims). I genomsnitt har en vingårdsägare i Champagne 2,5 hektar, men Bauchet har 34 hektar fördelat både i Côte des Blancs, Montagne de Reims och i Côte des Bar. Champagne Bauchets görs helt och hållet från de egna vingårdarna och 250 000 flaskor välgjord champagne säljs varje år.