Faustino Cava Brut NV

  • Bodegas Faustino
  • Spanien, Rioja

104,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 1006314

Sortiment Restaurang

Restsocker 5,4 g/l

Alkoholhalt 11,2 %

Mousserande viner

Karaktär

Faustino Cava Brut Reserva har frisk doft med karaktär av gröna äpplen, solmogna krusbär samt mineraler och en lätt brödighet. Det mousserande vinet är torrt med en ungdomlig smak med frisk syra. Fruktiga inslag av äpple och grapefrukt samt rostat bröd. Fina bubblor och fräscht avslut.

Tillverkning

Vinet vinifieras enligt den traditionella metoden med en andra jäsning på flaska och påföljande lagring med sin jästfällning under 26 månader innan degorgering. ( process där man tar bort jästfällningen ur flaskan, justerar sötman och sätter på den slutgiltiga korken och grimman) Vinet har en restsötma på 5,4g/L restsocker, för Brut kan man ha upp till 12 gram.

Lagring

Vinner inte på lagring.

Passar till

Utmärkt som apéritif eller till fräscha, friska sallader och lättare fisk- och skaldjursrätter.

Information

Bodegan grundades 1861 av Eleuterio Martìnez Arzok i Oyòn strax norr om Logrono. Hans sonson och dagens familjeöverhuvud, Don Julio Faustino Martinez, har gjort företaget till den största privata Bodegan i Rioja. Faustino producerar mera Reserva och Gran Reserva än någon annan Bodega i Rioja. Vinifieringsanläggningen är ultramodern. Vinet Faustino I lanserades 1968. Faustino befinner sig just nu i en medveten process för att höja kvaliteten ytterligare. Faustino Martinez använder traditionella metoder i fält och ultramoderna i tillverkningen. Totalt har man 35.000 fat i bruk varav ca 10.000 franska och Faustino har störst flasklager av alla i Rioja.