Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 5,2 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 15,0 %
Röda viner
Generös och fruktig doft med inslag av svarta vinbär, blåbär, körsbär, lakrits, vanilj, mynta, kryddor och fat. Smakrikt med harmoniska tanniner, välbalanserad syra och en lång eftersmak.
Druvorna skördades mellan 4-28 oktober. Druvorna pressas skonsamt och musten får sedan jäsa i ståltank.
Vinet har lagrats 21 månader i franska ekfat, varav 85% var nya fat. Vinet kan drickas ungt men även lagras fram till 2035.
Serveras vid 16-18°C till smakrika rätter av fågel, fläsk, lamm eller nöt, exempelvis ugnsbakad lax med lönnsirapsglaze, grillade hamburgare med karamelliserad lök och havartiost eller en svamprisotto.
Fay vineyard är där historien om Stag's Leap Wine Cellars började. Nathan Fay var den första som planterade Cabernet Sauvignon i Stags Leap District 1961. Man trodde då att klimatet var för svalt för druvan men när grundaren till Stag's Leap Wine Cellars provade vinet 1969 insåg man att området var idealiskt för Cabernet Sauvignon och köpte då S.L.V. 1986 köpte de även Nathan Fays vingård och döpte den efter honom.
The 2020 Cabernet Sauvignon Fay Vineyard features lovely cherry fruit, interwoven with strands of dried herbs, hints of black cherries and a touch of vanilla. It's medium to full-bodied, round and generous yet focused, showing typical Cabernet restraint and structure, then finishing with gentle, silky tannins and a big, highly enjoyable whack of cassis. Drink Date: 2023 - 2035